Felnőtt tartalom

elmúltál 18?

A terméket sikeresen hozzáadta! Kosár megtekintése.

Mi is valójában a BDSM?

Ha már tudod, hogy mi aza BDSM és jártas is vagy benne, akkor sok újdonságot itt most nem fogsz találni. Ez bejegyzés azoknak szól, akik még nem tudják mi az, és szeretnénk eloszlatni minden tévhitet ezzel kapcsolatban. Sok szexuális érdeklődési kör van, azoknak számos verziója, de talán egyikkel kapcsolatban sincs annyi tévhit, mint a BDSM esetében. Nézzük, mi is az!

 

Egy fontosabb lényege van a BDSM-nek: szerepjátékok vannak, nem egyenlő felekkel. Lehet kettő vagy többszereplős az aktus, viszont nincsenek egyenlő résztvevők. Van egy aktív, úgynevezett domináns fél, aki adja a parancsot, vagy az utasíást (ez lehet a dom vagy a domina), illetve van a másik fél, akkor teljesíti az utasításokat, vagyis az engedelmeskedő, behódolt fél (ez lehet a szolga vagy a sub).

 

Miért a BDSM rövidítés és mit is jelent?

A betűk, azok különböző szavak (szexuális tevékenységek) kezdőbetűi, és innen a rövidítés: Bondage and discipline - Domination and submission - Sadism and masochism.

Ezek jelentései:

Bondage and discipline = kötözés és fegyelmezés

Domination and submission = dominancia és alávetettség

Sadism and masochism = szadizmus és mazochizmus

Ha erre szánjátok magatokat, akkor jó tudni, hogy a nemi aktus itt a kisebb szerepet kapja, mivel az ilyen fajta szexuális együttléthez elengedhetetlenek a kellékek/kiegészítők, amelyek esetén (talán nem is kell mondanom) nagyon széles a választék: az egészen visszafogottól a nagyon meredekig minden megtalálható és beszerezhető. Ha már most kedvet kaptatok, akkor itt tudtok nézelődni a bdsm kategóriánkban.

 

Nagyon fontos, hogy nem szabad összekverni a szadomazoval.

Itt előtérbe kerülnek a szerepjátékok, a domináns fél és az alárendelt szerep, az eszközök, az együttlét, ez a fajta fétis nem azt a vadabb erotika részét képezik. Egyes párok már olyan magas szinten űzik ezt a BDSM-et, hogy már szinte szeánszoknak nevezik ezt a szexuálsi fetisizmust, aminek elengedhetetlen (és talán a leggyakoribb) eszközei a bőr/latex nadrág vagy ruha, korbácsok, paskolók, csizma, kesztyű, szemmaszk, kötelek és társai.

Annak ellenére, hogy a szájpeckek és a csipeszek már-már a szadomazohoz tartozik, itt is előszeretettel használják ezeket a segédeszközöket azok, akik szeretik a ezt a fajta kéjes fájdalmat. Gyakran előfordulnak ezek a termékek szettek formájában, állítható méretekkel, így az egyén saját maga dönti el, hogy milyen erősségűre és méretűra állítja az adott eszközt. Ha nagyobb a fájdalomküszöb, akkor szorosabbra és kisebbre.

Amit még nem említettünk és hasznos eszköze lehet eme erotikus együttlétnek, azok a bilincsek. Egyesek kifejezetten szeretik, ha tehetetlenül, az ágyhoz vannak kötve, kiszolgáltatva a párjuknak. Ha ezt az izgalmat és kiszolgáltatottságot mégjobban szeretnénk fokozni, akkor érdemse szemmaszkot is felrakni. Igaz, ez a kiegészítő nem BDSM kiegészítő, viszont sokan használják azt a szex során. Ezzel az eszközzel, ha az alárendelt fél belemegy abba, hogy "elvegyék" a látást, akkor az alárendeltségét ezzel is bizonyítani tudja, amivel fokozhatja ezt a fajta erotikus játékot.

 

Remélem tudtunk segíteni, hogy mi is valójában a BDSM és, hogy milyen segédeszközöket érdemes bevetni.

2022. okt. 19.